Skrze porozumění vlastního těla můžu prozřít. Stejně jako semínko ví, kdy má vyrůst, tak naše tělo to také umí, pokud mu to dovolíme.

Petr Kovařík je moderátor platformy Jaké chceš Česko. Proto ho často vídáte v komunikaci s hosty. Dřív měl ještě začínající podcast ke knize, kterou napsal, ale v tomto případě věděl, co je důležitější.

Kromě toho, že je moderátorem zde, tak je hlavně výrobce čokolády Pražská čokoláda Steiner & Kovarik a ví, že je to jeho poslání. Ví, že práce s čokoládou a radost, kterou tím tvoří je jediná cesta, která je pro něj ta pravá. Protože ví, že je mnoho mýtů, které v čokoládě je a nechce, aby lidé slepě kupovali nekvalitní produkty. A ne pouze v čokoládě, ale napříč celým potravinářstvím. Zamyslet se, poučit se a pak se ponaučit, to je směr, kterým se rád sám za sebe vydává.

Proto i vytvořil toto video, kde v jeho knize popisuje postupy výroby čokolády, mýty v čokoládě a to, že i nás osobní rozvoj podléhá často stejným procesům jako je proces výroby čehokoliv jiného. My se vlastně neustálým vycizelováváním měníme buď v lepší nebo horší verzi nás samých. A to, jestli to děláme ve směru lepší či horší je nakonec jedno. To, co není jedno je to, zda to jsme schopni vidět. Zda to jsme schopni vědomě pozorovat a pak se rozhodnout.