Milované ženy, 

prožijte s námi dynamickou meditaci od Osha! 

Tato meditace je rychlou a intenzivní cestou k proražení starých, hluboce zakořeněných vzorců v naší mysli a těle, které nás vězní v minulosti. Zažijeme svobodu, kvalitu tichého svědka, ticho a mír schované za zdmi tohoto vězení.

Nejvhodnější doba na meditaci je brzké ráno v době kdy se probouzí příroda, noc odchází a slunce vystupuje na oblohu a vše je bdělé a přítomné.

Meditace trvá 60 minut a má 5 fází. Během celé meditace jsou oči zavřeny, lze použít šátek. V meditaci buďte pozorní, vědomí, ať už děláte cokoliv, zůstaňte pozorovatelem. Tato pozornost vrcholí ve 4.fázi, když jste naprosto bez aktivity a zamrznutí.

1. fáze: intenzivní chaotický dech (10min)

Dýchejte chaoticky nosem, dech je intenzivní, hluboký, rychlý, bez rytmu, bez dechového vzorce – soustřeďte se na výdech, tělo se o nádech postará samo. Dech jde hluboko do plic, je rychlý a prudký až se doslova sami stanete dechem. Nechte své tělo ať přirozenými pohyby pomůže budování energie. Prociťujte jak energie stoupá, nenechte ji spadnout, ani ji neuvolňujte.

2. fáze: uvolnění (10min)

Vybuchněte! Nechte ze sebe vyjít vše co chce ven. Následujte své tělo a nechte ho vyjádřit vše co v něm je. Totálně se zblázněte. Křik, pláč, skákání, kopání, vytřásání, tanec, zpěv, smích, vše je povoleno. Nic nezadržujte, celé tělo je v pohybu. Malé přehrávání může za začátku pomoct. Nedovolte mysli, aby ovlivňovala cokoliv, co se děje. Vědomě se zblázněte. Buďte v tom naplno.

3. fáze: skákání s mantrou Hu (10min)

Skákejte s rukama vysoko nad hlavou a se zvukem mantry „Hu! Hu! Hu!“ vycházejícím z co největší hloubky. Dopadejte na celou plochu chodidel a nechte zvuk mantry udeřit do svého sexuálního centra v pánvi. Dejte do toho vše, úplně se vyčerpejte.

4. fáze: ticho (15min)

Stop! Zamrzněte. Nijak neupravujte pozici svého těla. Zakašlání, pohyb, cokoliv co uděláte naruší tok energie a celé úsilí bude ztraceno. Jste svědkem všeho co se s vámi děje.

5. fáze: oslava (15min)

Oslavujte! S hudbou a tancem vyjádřete vše, co ve vás je. Svoji živost si vezměte do celého dne.