Děkujeme Čajovně Buddha v Praze na Myslíkově ulici 23 za laskavé poskytnutí prostor pro natáčení. Pokud hledáte klidné a hlavně krásné místo pro chvíli klidu ve velkoměstě tak určitě doporučujeme čajovnu navštívit: http://buddhacajovna.cz/

V prvním díle se Pjér la Šé’z a Viliam Poltikovič podívali na téma změněných stavů vědomí a smrti a to z pohledu starých civilizací i antické filosofie a náboženství.

Tento díl tak slouží jako úvod do série pořadu, kde se těmito často stigmatizovanými tématy budou moderátoři zabývat ve volné diskuzi.

Pjér la Šé’z, je psycholog, herec, hudebník a spisovatel. Některá data mohou pocházet z datové položky. Vystudoval gymnázium v Kolíně a v roce 1995 dokončil studium psychologie na Filosofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze.

Viliam Poltikovič se narodil ve Znojmě. Studoval na Katedře dokumentární tvorby na pražské FAMU (1979 –1984). Před rokem 1989 točil filmy s psychologickou a sociologickou tématikou, po roce 1989 se zaměřuje na dokumentární filmy s převážně duchovní tématikou. Pracuje i jako režisér, fotograf a píše knihy.

Budeme moc rádi když nám napíšete zpětnou vazbu video či jen budete sdílet odkaz videa dál.